19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

 

  
Με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την ενίσχυσης του εθελοντικού κινήματος αιμοδοσίας και το σύνθημα «Ελάτε μαζί μας!» την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, η Καλλιθέα υποδέχθηκε την «Φλόγα της Αγάπης». Ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) μετείχε και φέτος στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος Αιμοδοσίας. 
  
Λόγω των ειδικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας “Αθηνά” και των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 η λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε φέτος με μία συμβολική διαδρομή και τελετή στην Πλατεία Δαβάκη, παρουσία του Δημάρχου, μελών της Δημοτικής Αρχής της πόλης, εκπροσώπων φορέων και προσωπικοτήτων. Τη φλόγα στον «Βωμό της Αγάπης», άναψε ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κάρναβος αφού την παρέλαβε από τους τελευταίους λαμπαδηδρόμους, Άννα Γιαννάκου – Πάσχου (Αντιδήμαρχο Πρόνοιας), Γιώργο Καλαμπαλίκη (Αντιδήμαρχο Υγείας & Κοινωνικής Προστασίας) και Βούλα Ζυγούρη (Ολυμπιονίκη πάλης) η οποία στο πλαίσιο της τελετής τιμήθηκε για την προσφορά της στο Εθελοντικό Κίνημα Αιμοδοσίας. 
 
Απευθυνόμενη στο κοινό η κα Ζυγούρη προέτρεψε το κοινό να συμμετέχει στις αιμοδοσίες τονίζοντας ότι «… η αιμοδοσία δεν ωφελεί μόνο τους δέκτες του αίματος. Προσφέρει σημαντικά ηθικά οφέλη και στον αιμοδότη αφού με δεκαπέντε λεπτά από το χρόνο του, έχει την μοναδική ευκαιρία να σώσει τις ζωές τριών ανθρώπων. Και αυτό χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο αφού πλέον δεν χρειάζεται να μεταβεί ούτε σε νοσοκομειακή μονάδα για την διαδικασία χάρη στα ανεξάρτητα κέντρα αιμοδοσίας, όπως αυτό της Καλλιθέας,  που λειτουργούν πια σε σχεδόν κάθε δήμο και είναι απόλυτα ασφαλή και προσβάσιμα. Στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάνθρωπο, μη αφήνοντας καμία ζωή να κινδυνέψει από έλλειψη αίματος».
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια