Συνεργασία ΕΘΝΟΑ και μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου για την διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας

Τον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κο Γιώργο Αλικάκο και την Ολυμπιονίκη της Πάλης, μέλος του ΔΣ της ΕΘΝΟΑ, κα Βούλα Ζυγούρη υποδέχτηκε σήμερα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Ευάγγελος Κυπαρίσσης.
  
Ο κος Αλικάκος αφού ξεναγήθηκε στο Μουσείο εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την μοναδικότητα των εκθεμάτων, τα οποία αποτελούν εθνικά κειμήλια. Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκε την πρόταση του Αντιδημάρχου κου Κυπαρίσση να υπάρξει μια επίσημη συνεργασία με το Μουσείο με κύριο στόχο τη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας στην Ελληνική Επικράτεια.
 
Με την υλοποίηση των προγραμμάτων Ολυμπιακής Παιδείας της ΕΘΝ,Ο.Α στο Μουσείο αναβαθμίζεται η εκπαιδευτική του δράση και γίνεται αποτελεσματικότερη η επικοινωνιακή δραστηριότητα του μουσείου με το μαθητικό κοινό και τους νέους. Στόχος η προσέλκυση, η συμμετοχή τους και γενικότερα η δημιουργία μιας ουσιαστικής σχέσης αλληλεπίδρασης μεταξύ του μουσείου και του σχολείου.
 
Η συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ θα επικυρωθεί με ειδικό μνημόνιο, που θα υπογραφεί από τον δήμαρχο Μαραθώνος κο Στέργιο Τσίρκα και τον Πρόεδρο κο Αλικάκο τις επόμενες μέρες.
 

Σχόλια