ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ – Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ

 

 
Διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “Έμφυλη βία και επικαιρότητα – η εικόνα πίσω από τις οθόνες”, διοργάνωσε ο όμιλος East Larisa Rotary Club με την συμμετοχή των: Γεωργία Ματζίρη (ψυχολόγος), Βούλα Ζυγούρη (Ολυμπιονίκης, μέλος του ΔΣ της ΕΘΝΟΑ και Πρόεδρος του Φιλαθλητικού ΓΣ Αθηνών), Ασπασία Τσολάκη (παιδοψυχολόγος) και  Αθηνά Τερζενίδου (κοινωνική λειτουργός)  

     

       

   
Κατά την ομιλία της η κα Ζυγούρη τόνισε τα ακόλουθα: 
 
«Καιρός να δούμε την εικόνα πίσω από τις κάμερες. Να στρέψουμε το βλέμμα στις αιτίες και να κάνουμε ότι μπορούμε για να αφήσουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο από ότι τον βρήκαμε!
  
Έμφυλη βία: Με ρίζες στην οικογένεια, βρίσκει γόνιμο έδαφος στα δυναμικά κομμάτια της κοινωνίας. Εκδηλώνεται όταν δύο ή περισσότερα άτομα βρεθούν σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ανισότητα στις σχέσεις ισχύος - εξουσίας μεταξύ των ατόμων. Δεν είναι ιδιωτική υπόθεση, είναι έγκλημα που πρέπει να καταγγέλλεται! Ας μην συμπράττουμε σε αυτό, ούτε με την απάθειά μας. 
   
Τώρα, με απαρχή τον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού, ας αξιολογήσουμε την ψυχή μας ως πιο σημαντική από μία προαγωγή, ένα μετάλλιο, έναν βαθμό και κυρίως, από τη γνώμη του κόσμου. Ας οπλιστούμε με αυτοπεποίθηση και προπάντων με αυτοεκτίμηση και ας δράσουμε αμέσως μόλις κάποιος επιχειρήσει να μας θυματοποιήσει». 
  
Τέλος συνεχάρη το East Larisa Rotary Club για την εξαιρετική διοργάνωση και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την Γραμματέα της Περιφέρειας κα Ελένη Κατσαούνη για την ευκαιρία της συμμετοχής σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία!

Σχόλια